pixel

Novice

pixel


Manjši finišer Vögele SUPER 800-3i s širokim spektrom uporabe

SUPER 800-3i je izjemno kompakten finišer mini razreda, ki ga lahko uporabite za številne in raznolike naloge. Vgrajujete lahko širine od 0,5 do 3,2 m. Njegove prednosti pridejo do izraza pri vgradnji ozkih poti, manjših cest, blizu robov in zidov, kjer je prostor omejen. Zahvaljujoč njegovim meram je idealen partner pri urejanju vrtov, gradnji parkirišč, dvorišč, kolesarskih stez in pešpoti. Premišljena oblika stroja omogoča vgradnjo 5 cm do robnika ali druge stranke ovire. Skupna višina manj kot 2 m omogoča vgradnjo tudi v nizkih prostorih ali pod nadstreški.
 

Finišer mini razreda poganja zmogljiv 4-cilindrski Deutz dizelski motor s 55,4 kW. V primerjavi s predhodnim modelom to pomeni kar 20 % več moči. Poleg tega ventilator z regulacijo obratov skrbi za zadostno hlajenje motorja. To zmanjšuje obremenitev motorja in emisije hrupa. Dodatek »i« pomeni »intelligent emission control« in označuje vse stroje skupine Wirtgen Group, ki so opremljeni z najmodernejšo tehniko motorjev. Ti motorji izpolnjujejo stroge smernice o izpušnih emisijah, ki veljajo za mobilne stroje v državah EU, ZDA, Kanadi ter na Japonskem.
 

Kar zadeva tehnologijo se lahko SUPER 800-3i brez težav primerja z velikimi stroji serije »-3«. Koncept transporta materiala je ravno tako dodelan, kot je izpopolnjen inovativni koncept upravljanja ErgoBasic. Poleg tega ima finišer mini razreda sedaj tudi elektronsko reguliran vozni pogon, ki zagotavlja konstanten tek naprej in natančno krmiljenje skozi ovinke. Zagotovo vas bo prepričalo ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo tega stroja.

 

Vibracijska nabijala z nizkimi emisijami

 

Teme kot so zdravje, varovanje okolja in energetska učinkovitost so pri nemškem proizvajalcu pisane z veliko začetnico. Dober primer tega je vibracijsko nabijalo SRV 590, ki ga poganja motor z izjemno nizkimi emisijami.

 

Vibracijsko nabijalo SRV 590 je opremljeno z okolju prijaznim HONDA GXR 120 motorjem. Ta kljub visoki zmogljivosti proizvaja malo škodljivih izšušnih emisij, kar so potrdili neodvisni testi. Poleg tega ta zmogljiv pogonski motor nudi še druge okoljevarstvene prednosti. Poraba goriva je npr. kar za petino nižja kot pri primerljivih nabijalih. Poseben cilinder iz sive zlitine in ročična gred z dvojnim krogličnim uležajenjem zagotavljata dolgo življenjsko dobo motorja.

 

Več o novostih in zanimivostih proizvajalca Weber MT si lahko preberete v njihovih novicah my-webermt.

 

 

Wirtgen Group kupil večinski delež podjetja Benninghoven GmbH & Co.KG

 

Wirtgen Group je postal 70% večinski lastnik podjetja Benninghoven GmbH & Co.KG s sedežem v Müllheimu. Benninghoven je uspešen proizvajalec asfaltnih baz, ki se lahko ponaša z dolgoletno tradicijo.

 

Skupina Wirtgen Group z vodilnimi proizvajalci Wirtgen, Vögele, Hamm in Kleemann je z nakupom večinskega deleža podjetja Benninghoven pridobila novega proizvajalca s tehnološko dovršenim prodajnim programom, ki odlično dopolnjuje že obstoječega.

Tako lahko skupina sedaj svojim kupcem ponudi celovite rešitve s tehnološko vodilnimi proizvajalci, ki obsegajo vse procesne korake, od drobljenja kamnin, mešanja asfalta, vse do polaganja, zgoščevanja in sanacije cestišč vseh vrst.

 

HD CompactLine: sedaj tudi kot oscilacijski valjarji

 

S serijo valjarjev HD CompactLine je HAMM AG vodilni proizvajalec v segmentu kompaktnih tandemskih valjarjev. Vključno s štirimi novimi modeli serija obsega že 16 različnih modelov in je tako najobsežnejša serija na trgu v kategoriji do 4,5 tone.

 

Posebnost štirih novih modelov je oscilacija, ki prvič omogoča učinkovito tehniko zgoščevanja tudi za razred kompaktnih valjarjev. Modeli s težami od 2,6 do 4,4 tone imajo delovne širine od 1 - 1,4 m.

Velika prednost oscilacije je v hitrem napredovanju zgoščevanja, kar še posebno pride do izraza, ko zgoščujemo tanke plasti asfalta. Druga pozitivna točka te tehnike je dejstvo, da oscilacijski valjarji oddajajo bistveno manj tresljajev kot vibracijski.

 

Preberi več ...

WIRTGEN Group tehnološki dnevi – nove rešitve na področju gradnje cest

 

Tehnološki dnevi skupine Wirtgen Group predstavljajo mednarodno srečanje strokovnjakov iz področja gradnje cest, kjer skupina predstavi obsežen proizvodni program in servisne storitve, praktične tehnologije uporabe in ekskluzivno tudi najnovejše stroje. Letošnje leto je dogodek gostil Hamm AG v Tirschenreuthu.

Več kot 3.000 obiskovalcev iz več kot 80 držav se je seznanilo z inovativnimi rešitvami na področju gradnje cest in si ogledalo visoko produktivni obrat za izdelavo valjev, področje montaže strojev in novo testno linijo. Samo v letu 2013 je bilo v gradnjo tovarne vloženo okoli 20 milijonov evrov.

 

 

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 


Nova generacija finišerjev serije »-3« - inovacije pri podrobnostih

 

S povsem novo kategorijo finišerjev serije -3 Joseph Vögele AG naznanja novo fazo pri gradnji cest. Najmodernejša in uporabniku prijazna tehnika je osnova za inovativne, okolju prijazne in varčne asfaltne finišerje.

Moto nove serije finišerjev se glasi »manjša poraba – manj emisij – manj stroškov«. V paket zmanjševanja emisij Vögele EcoPlus so vključili vrsto posameznih konkretnih ukrepov, ki občutno zmanjšujejo porabo goriva in emisije hrupa.

 

Preberi več...

 

Navdušenje zagotavlja prednost: nova serija manjših Wirtgenovih frez je že na trgu

 

Wirtgen GmbH je predstavil novi frezi W 50Ri in W60 Ri, ki ju odlikuje povsem nov dizajn in številne tehnične inovacije. Nova generacija polmetrskih frez je še bolj zmogljiva in produktivna, poskrbljeno pa je tudi za udobno delo upravljavca.


Preberi več ...

 

 

Nova generacija Wirtgenovih velikih frez sedaj popolna
Z novo frezo W 220 se je zaključil razvoj nove generacije večjih frez Wirtgen. Tako kot ostale freze W 150, W 200, W 210 in W 250, ki jih je Wirtgen že uspešno vpeljal na trg, tudi najnovejšo W 220 odlikuje več kot 80 inovativnih lastnosti. Številne novosti zagotavljajo maksimalno zmogljivost rezkanja ob kar najnižjih možnih stroških. Izjemno udobnih pogojev za upravljanje stroja so se razveselili upravljavci strojev. S 571 kW moči motorja je W 220 krepko zasidrana v razredu visoko zmogljivih cestnih frez, ki pri optimalnih razmerah lahko obdelajo tudi do 900 ton asfalta na uro.

 

COMPATROL
Inovacija se uveljavlja

COMPATROL® je tehnologija, brez katere si danes ne moremo zamisliti gradbišč. Pred skoraj sedmimi leti je Weber MT na sejmu BAUMA predstavil svojo prvi sistem za kontrolo zbitosti za ročno vodene nabijače. Od takrat se je ta inovacija vse bolj razvijala in uveljavljala in postala prava zgodba o uspehu.

Preberi več...

 

 

Kleemann EVO tehnologija: nov koncept pretoka materiala za večje zmogljivosti
Nova generacija mobilnih udarnih drobilcev EVO podjetja Kleemann GmbH nudi cel sveženj tehničnih inovacij. S svojima novima drobilcema MR 110 in MR 130 postavlja Kleemann nova merila pri inovacijah in tehnologiji. »EVO« pomeni povsem nov razvoj na vseh področjih in izrazit napredek v smislu zmogljivosti, gospodarnosti in stopnje obrabe. Poleg novosti na posameznih sestavnih delih je kot rezultat dolgoletnih izkušenj nastal tudi povsem nov koncept pretoka materiala. Ta preprečuje, da bi se pretok materiala zoževal skozi celotno notranjost drobilca. Izhodni žleb za material je tako 100 mm širši kot je sama notranjost stroja. Transportni trak, ki material premika naprej, je prav tako 100 mm širši od izhodnega žlebu. Tako je transport materiala iz kritičnega območja drobilca hitrejši. Zmogljivost pretoka materiala se poveča, stopnja obrabe pa zmanjša.

 

Nov valjar za zemljine HAMM H20i

Zmogljiv, okolju prijazen in udoben: prvi valjar s tehnologijo motorja Tier 4. Vsestranski valjar za zemljine iz nove »serije H« poganjajo inovativni, zmogljivi motorji, ki nudijo odlične pogoje za varnost pri delu, izjemne možnosti zgoščevanja in upravljanja stroja. Model H20i je prvi v novi seriji valjarjev za zemljine iz tovarne Hamm. Oznaka 20 označuje obratovalno težo 20 ton. Črka »i« pa pomeni »intelligent emission control“, kar še posebej poudarja dejstvo, da gre za stroj z najbolj modernim, sodobnim motorjem z notranjim izgorevanjem, z izjemno nizkimi emisijami škodljivih snovi.

 

Preberi več...

 

 

Wirtgen Group stroji »i« serije za bolj čisto okolje

Odgovor skupine Wirtgen Group na zaostrene smernice o škodljivih emisijah se glasi »intelligent emission control«, tehnika pogona za bolj čisto okolje. Vsi stroji skupine Wirtgen Group, ki so opremljeni z novo tehnologijo motorjev, se bodo v prihodnosti označevali z enotno oznako »i«.

 

Preberi  več...

 

Nova generacija večjih frez W 200 in W 210: visoka zmogljivost, majhni stroški 

Z novima modeloma frez W 200 in W 210 je Wirtgen GmbH razširil svojo ponudbo cestnih frez večjih dimenzij. Zahvaljujoč številnim inovativnim funkcijam sta nova modela frez kos vsem delovnim nalogam in sta izjemno prilagodljiva. 

 

Obe frezi imata standardno delovno širino 2 m, po želji stranke pa je lahko v frezo vgrajen tudi rezkalni boben širine od 1,5 m do 2,20 m. Globina rezkanja pri obeh modelih frez znaša do 33 cm.

 

Več informacij lahko najdete tukaj...

 

pixel
pixel
pixel
pixel
pixel