pixel

Tehnologije

pixel

Kleemann EVO tehnologija: nov koncept pretoka materiala za večje zmogljivosti
Nova generacija mobilnih udarnih drobilcev EVO podjetja Kleemann GmbH nudi cel sveženj tehničnih inovacij. S svojima novima drobilcema MR 110 in MR 130 postavlja Kleemann nova merila pri inovacijah in tehnologiji. »EVO« pomeni povsem nov razvoj na vseh področjih in izrazit napredek v smislu zmogljivosti, gospodarnosti in stopnje obrabe. Poleg novosti na posameznih sestavnih delih je kot rezultat dolgoletnih izkušenj nastal tudi povsem nov koncept pretoka materiala.
 

Preberi več...

 

Wirtgenov avtopilot - avtomatsko 3D krmiljenje za manjše polagalce betona
Wirtgen je na trg uvedel povsem nov 3D sistem krmiljenja za polagalce betona SP 15 in SP 25: Wirtgenov avtomatski pilot je uporabniku prijazen in cenovno ugoden sistem za krmiljenje stroja, ki se uporablja za izvedbo offset vgrajevanja in vgrajevanja monolitskih profilov, kot so betonske zaščitne ograje in robniki. Sistem, ki deluje na osnovi GPS-a, skrbi za kar najvišjo stopnjo natančnosti in maksimalno učinkovitost, ne le pri ravnih ali kompleksnih vijugastih betonskih profilih, vendar tudi pri zaključenih oblikah vgradnje. Avtopilot omogoča popolnoma avtomatizirano in visoko kakovostno vgradnjo majhnih radiev od 600 mm naprej. 3D sistem krmiljenja je razvilo podjetje Wirtgen GmbH in svojim strankam ponudilo očitne prednosti, saj sistem omogoča nova področja uporabe, investicija pa se hitro povrne. Digitalni profil terena ni potreben, ker programiranje profila oz. oblike profila poteka na licu mesta.

 

Preberi več...

 

Tehnologija visoko učinkovitega zgoščevanja
Na področju zgoščevanja je VÖGELE tisti, ki postavlja nova merila: tehnologija, ki temelji na izkušnjah, skupaj z modernimi materiali zagotavlja učinkovito in zanesljivo zgoščevanje. Za kvaliteto in zbitost površine je odločilen način delovanja deske za zgoščevanje. V principu je za visoke rezultate zgoščevanja, ki jih finišer lahko doseže, odločilno delovanje treh zgoščevalnih agregatov: noža, vibratorja ter ene ali dveh pritisnih letev.

 

Preberi več...


Udarni drobilci MOBIREX

Udarni drobilci Kleemann omogočajo proizvodnjo najrazličnejših frakcij, ki se danes pojavljajo na tržišču, tudi pri večji velikosti dovodnega materiala in pri nehomogenem materialu, kot je npr. armiran beton ali mešan odpadni gradbeni material.

Drobilci serije MOBIREX so zgrajeni modularno. Glede na pogoje dela so možne različne konfiguracije stroja. Drobilci so sestavljeni iz nakladalne oz. dovodne enote. Stranice korita, ki so izdelane iz visoko odpornega materiala, so hidravlično premične. Na ta način lahko uravnavamo dodajanje materiala glede na obremenjenost drobilca. Prav tako je izkoristek večji, ker dodajanje materiala poteka enakomerno. Vsi deli, ki so v stiku z materialom, so izdelani iz visoko odpornih materialov.


Preberi več...

 

Sanacija cestišč s postopkom hladne reciklaže

Osebni in tovorni promet v industrijskih državah se iz dneva v dan povečuje. Prometno omrežje je tako izpostavljeno izjemno težkim tovorom, zaradi česar pride do raznih poškodb v plasteh cestišča. Različne obremenitve cestišča največkrat povzročijo nastanek mrežastih razpok oz. špranj, skozi katere lahko v spodnje plasti pride voda. Poglaviten predpogoj za dolgo življenjsko dobo cestišča je torej njegova popolna neprepustnost. Stanje krovne plasti je potrebno v rednih intervalih preverjati, prav tako tudi sistema odvodnjavanja in bankin. Eden izmed ukrepov, kako preprečiti vdor vode v notranjost cestišča, je tudi vzdrževanje oz. sanacija.

Za sanacijo cestišč je na voljo več postopkov. Eden od teh je hladna reciklaža, okolju prijazna in gospodarna metoda za izdelavo kvalitetnih nosilnih plasti cestišča, pri kateri se poškodovane plasti cestišča porezkajo do podlage, z dodajanjem vezivnega sredstva pa se ves material ponovno porabi pri vgradnji nove plasti.

 

Preberi več...

 

Princip oscilacije pri postopku zgoščevanja tal

Z dinamičnimi sistemi zgoščevanja lahko zmogljivost zgoščevanja valjarja znatno povečamo. Ti sistemi temeljijo na tem, da se zrna v površini zaradi vibracij pomikajo oz. prerazporejajo v bolj zgoščen položaj. Pri vibracijskem zgoščevanju začne material vibrirati zaradi hitrih, ponavljajočih se vertikalnih sil. Pri edinstvenem sistemu zgoščevanja, oscilaciji, ki jo omogočajo valjarji podjetja Hamm AG, pa se v material prenašajo tangencialne potisne sile. Bandaža pri tem stalno ostaja v stiku s površino in tako omogoča hitre rezultate zgoščevanja.

 

Preberi več...

 

 

SURFACE MINER – površinski rezkalec

Ekonomično pridobivanje kamnin v dnevnih kopih postaja vedno težje, saj tako v obstoječih kot tudi v na novo odprtih rudiščih zmanjšuje količina uporabnih mineralnih kamnin. Zato so potrebni stroji za natančno profiliranje pod omejenimi delovnimi pogoji. Wirtgen GmbH odgovarja na te pogoje z mehanskim kopanjem s površinskim rezkalcem, ki se s svojo inovativno tehnologijo prilagaja vedno večjemu povpraševanju po ekonomičnih in okolju prijaznih rešitvah. Wirtgenova metoda, s katero v eni sami delovni fazi režemo, drobimo in tudi natovarjamo, je nedvoumno bolj učinkovita, kot druge tradicionalne metode. Prav tako pa površinski rezkalec ustreza vsem strogim zahtevam o emisiji hrupa in prahu. Na ta način v primerjavi z običajnimi metodami zmanjšamo potrebe po dodatnih strojih, osebju in prihranimo čas. Hkrati pa lahko tako izdelamo ravne, stabilne površine in pobočja. Ker je postopek tudi zelo tih in se pri njem ne tvori veliko prahu, lahko z njim delate tudi v bližini naselij, cest…

 

Preberi več...

 

 

 

pixel
pixel
pixel
pixel
pixel